Wei’ in  Blitterswijck

Dementie en mantelzorgfilm

De aangrijpende documentaire ‘Wei’, waarin filmmaker Ruud Lenssen het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders heeft vastgelegd, legt de komende maanden een tour af door verschillende dorpen in de regio. Op 14 oktober is de film te zien in De Zaal hier in Blitterswijck..

Het programma start om 20.00 uur. Inloop is van 19.30 tot 19.50.

Na de filmvertoning kunnen bezoekers het gesprek aan gaan met de regisseur en enkele experts op het gebied van dementie en mantelzorg.

Met de dorpentour willen de initiatiefnemers de bewustwording rondom dementie en mantelzorg vergroten en taboes doorbreken. De vertoningen zijn gratis toegankelijk, wel is een aanmelding per email verplicht want het aantal plaatsen is beperkt. In de zaal is plaats voor 60 personen.

In eerste instantie zou deze film alleen zijn voor leden van de BVO en KBO, maar de gemeente heeft besloten om alle kosten te vergoeden en daarmee de film voor iedereen toegankelijk te maken.

Aanmelden via cacooijmans@hotmail.com Met vermelding van het aantal personen en of je wel of niet tot één huishouden behoort.

Helaas is het op dit moment helemaal volgeboekt, maar je kunt je op de wachtlijst laten zetten. Het duurt nog lang tot 14 oktober en in die tijd kan er veel veranderen.

De vertoning is helemaal coronaproof.

Het totale programma inclusief nagesprek duurt c.a. 2 uur.

Comments are closed.