Programma

Programma

Elk jaar proberen we een zo’n gevarieerd mogelijk programma in elkaar te zetten van avonden vol met creativiteit tot lezingen over allerlei uiteenlopende onderwerpen. We hopen dan dat er voor iedereen wat bij zit. Het streven is om iedereen met een ontspannen en voldaan gevoel naar huis te laten gaan.

Wat staat er op het programma 2022

9 maart: Eetstoornis
Mariska Poels-Tax komt deze avond vertellen over eetstoornissen. Een eetstoornis is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door verstoord eetgedrag.
Mariska helpt vanuit eigen ervaring andere toegewijde moeders om vanuit hun kracht hun kind met een eetstoornis te ondersteunen. Deze avond zal zij informatie en uitleg geven. Ze zal daarbij haar persoonlijk verhaal en haar ervaringen met ons delen.

 

30 maart: Jaarvergadering
We beginnen met het officiële gedeelte, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en kijken naar het programma van 2022.
We nemen afscheid van 2 bestuursleden: Hannie Rutten en Mieke Hendrickx. We verwelkomen weer een nieuw bestuurslid: Annette Roosengarten. Ook hebben we aandacht voor onze jubilarissen. Na een korte pauze gaan we dan door met de jarenlange traditie: het kienen!

 

13 april: Knutselen voor Pasen
Vast en zeker ligt er thuis op zolder iets moois verscholen.
Een oud koekblik of koffiemolen…
Misschien een vintage theepot of een van je retro vazen?
We bloemschikken hiermee een nostalgisch Pasen…

11 mei: Natuurfoto’s van Ge Pijpers
Natuurbeelden van onze mooie omgeving met uitleg. Deze avond een kijkje in wat er allemaal in ’t Söhr leeft.

 

1 juni 2022: Rondleiding melkveebedrijf Op Wis
We gaan op de fiets een bezoek brengen aan melkveebedrijf “Op Wis” in Broekhuizenvorst.
We krijgen daar een rondleiding en kunnen een lekker glaasje verse melk proeven!

14 september: Lichaamstaal
Kim Franssen uit Venray komt op deze avond vertellen over lichaamstaal bij volwassenen en kinderen.
Een groot deel van onze communicatie bestaat uit lichaamstaal. Lichaamstaal is een breed gebied. Het uiterlijk, de houding, gebaren met armen en handen: het zijn allemaal voorbeelden van lichaamstaal. Als je die signalen kunt lezen, kun je soms meer van een ander te weten komen.

 

19 oktober: Bonbons maken
Van Xocolat tot chocolade-bonbon.
Evert Jochijms start de avond met een korte uitleg over de oorsprong en bereiding van chocolade. Daarna gaan we zelf met chocolade aan de slag! We gaan bonbons maken met een ganache vulling met een eigen keuze van smaak. Er is een pallet van smaken waaruit je kunt kiezen.

 

23 november: Sinterklaas
Vol verwachting klopt ons hart……

 

14 december: Kerst
Wij gaan deze avond op een hele unieke manier invullen! Daarom vertellen we jullie nog niets…. Maar zorg dat je erbij bent!