1 april: Dwang- en Angststoornissen

Deze avond kwamen Toine Thiesen en Anne-Marie Janssen ons van alles vertellen over angst-en dwangstoornissen. We kregen informatie over de verschillende stoornissen, de behandeling, etc. We moesten ook wat oefeningen doen om ons te laten begrijpen wat het is om een angst- of dwangstoornis te hebben. Het was een zeer interessante avond.

 

Gedicht:

DWANG en ANGST

De dwang in je gedachten, de stemmen in je hoofd, gedwongen keuzes maken, van elke vorm van vrijheid beroofd.

Tellen, handen wassen, of welke dwanghandeling je van jezelf ook moet, geen ontkomen aan, het moet, perfect, enkel dan voel je je nog goed.

Geen ruimte meer voor helder denken, volledig opgeslokt nu door de angst en de  dwang, het moeten overleven, dit vechten zo zwaar, duurt nu al veel te lang.

Dwang en angst beheerst mijn leven, de dwang en angst bepaald wat ik doe. Dwang en angst verlaat me even, ik word van beiden toch zo moe.

Door de dwang en de angst kan ik niet functioneren, zoals ik dat graag willen zou. Mijn dwang en mijn angst maakt mijn wereld klein, het leven mag toch niet alleen maar….Angstig zijn?

De dwang en angsten in mijn leven,heeft mij het lachen verleerd. Genieten is niet in mijn leven, al heb ik het jaren geprobeerd.

Steeds ga ik in de aanval, maar verlies elke strijd, Het beneemt me zin in LEVEN, al heel veel jaren ben ik kwijt.