16 maart Paasstuk maken

Het was een hele leuke avond.

Er werd door iedereen keihard gewerkt om een leuke Paasdecoratie te maken. Het resultaat was er ook wel naar. Er werden prachtige kunstwerken gemaakt. Ook de hapjes, gevulde eieren en dadelkoek gingen er goed in, met dank aan Wilhelmien en Carla

Al met al een hele geslaagde avond.

 

Op veler verzoek volgt nu het recept van de Dadeltaart:

Dadels zijn al behoorlijk zoet, maar om nog een meer karamelachtige smaak aan je taartje te geven, kan je bij het smelten van de boter nog een eetlepel bruine basterdsuiker toevoegen.

Breek de koekjes en snijd de dadels in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Voeg de dadels toe samen met de honing. Roer dit gedurende drie minuten door. Je merkt vanzelf dat de dadels door de hitte langzaam zacht worden.

Haal de pan van het vuur. Voeg de walnoten en koekjes toe en roer goed door. Laat een minuutje staan. Bedek een taart- of cakeblik met bakpapier en schenk hier het mengsel in. Druk goed aan (eventueel met een lepel). Zet de taart twee uur in de koelkast om af te koelen.

Bestrooi voor het serveren met kokosrasp.

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram walnoten
  • 250 gram verse dadels zonder pit
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram biscuitjes/kaakjes
  • Kokosrasp
  • Optioneel: 1 eetlepel bruine basterdsuiker